10 Fakta om firehjulsdrift (4WD) du ikke visste

1

I løpet av de siste årene har firehjulstrekk utviklet seg fra en hobby til en typisk motorsportstil for store familier, næringer og bedrifter. 4WD -kjøretøyer gir den sårt tiltrengte støtten til familier som ofte er mobile, bransjer som krever tilgang til steder som vanlige kjøretøyer ikke kan krysse, og en persons behov for å ha noe større og kraftigere for dem som er “bare i tilfelle jeg trenger det”.

Etter mange års improvisasjon og evolusjon har 4WD sin andel av fakta og trivia som er både morsom og nyttig kunnskap. Her er noen av dem som sikkert øker interessen din for 4WD.

  1. 1898, Latil (fransk) Bygget en 4×4 pistol traktor under andre verdenskrig. Dette konseptet kom fra hans produksjon av kraftpakker som erstatning for forakselen og hestevogn.
  2. Det første 4WD -kjøretøyet ble designet av Ferdinand Porsche (grunnlegger av Porsche -biler). Han tegnet bilen da han var 25 år gammel.
  3. Den første mekaniske 4WD ble bygget av det nederlandske selskapet Jacobus Spyker i 1902.
  4. Firehjulsdrevet bilfirma (FWD) bygde det første amerikanske kjøretøyet i 1911. FWD leverte 4WD -lastebiler til både britiske og amerikanske marinesoldater under første verdenskrig.
  5. Mercedes og BMW fulgte i 1926 med sin serie med 4WD -biler til kommersielt forbruk.
  6. “Wankertank” eller “Toorak Tractor”: daglige navn for 4WD som vanligvis høres i og rundt Melbourne -området. Wankertank er 4WD -er som bare kjøres rundt i byen, mens Toorak Tractor er et navn som gjelder den eksklusive østlige forstaden Toorak hvor disse kjøretøyene for det meste sees.
  7. Den første 4WD Formula 1 racerbilen var Ferguson P99 Climax. Det er fortsatt det mest berømte eksemplaret for å få tvillingkrav til berømmelse. Den første 4WD-bilen og den siste frontmotorbilen som noen gang har fått plass i et F1-arrangement.
  8. Det mest radikale 4WD-kjøretøyet er laget av en russisk rustningsbilbygger Russo Baltique, som blant alle andre detaljer i bilen brukte hvalpenisskinn som setetrekk. Det russiske bilselskapet produserer sikkerhetskjøretøyer for Russlands tsarer og toppfunksjonærer. Kjøretøyet heter Dartz Prombron Monacco Red Diamond Edition som påstås å være verdens dyreste kjøretøy på den tiden. Det er dyrt, med gullbelagte skuddsikre vinduer, eksos laget av wolfram, diamant- og rubinmonterte målere og et Kevlar-belegg for utsiden. Mangel på hvalpenisskinn var en bekymring til det kom fakta om at en blåhvalpenis kan vokse opp til 2,4 meter. Produsenten har så langt ikke nevnt hva slags hval de får penisskinnet fra.
  9. Verdens første pedaldrevne 4WD -kjøretøy ble opprettet av en tysk kar, Frank Fraune og kalte det Trailcart. Trailcart er en metamorfose av en terrengsykkel og 4WD med 290Nn dreiemoment. 400 mm akselforskyvninger hjelper den med å mestre ulendt terreng. Denne oppfinnelsen mottar noen seriøse anmeldelser av investorer som inkluderer Land Rover som testet bilen i hinderparken i Wulfrath, Tyskland.
  10. Australierne er verdens største kjøpere av 4WD -biler.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta