2004 Acura NSX – Sport Car Magic

2

Acura NSX fra 2004 var et dyr fra et kjøretøy da den først ble sluppet. Prislappen på denne bilen svev rundt $ 90 000, og det var mange kjøpere engstelige for å sette en av disse bilene i garasjen. NSX av Acura ble opprinnelig brakt til det amerikanske og kanadiske markedet i 1989, og konseptbilen overrasket alle. Designet var aerodynamisk og ultramoderne, og det ble brukt nye materialer som gjorde disse bilene til et hett tema blant sportsbilentusiaster.

Bilens 2-dørs stil gjorde det klart at den var bygget som en motormuskelbil og ikke en familie sedan. Den lette toppen var avtagbar hvis du åpnet de to spakene på takets indre. Selv om det første året definitivt var et toppår for salg, fortsatte bilen å gjøre det bra gjennom sine årlige reinkarnasjoner. Da Acura NSX debuterte i 2004, ble den satt opp mot kjente muskelbiler som Lamborghini, Aston Martin, Corvette, Porsche og Dodge Viper.

Dette var en kraftig speedster som kom i en 3L, V6 -motor med en 4 -trinns automatgir. Overføringen av kjøretøyet hadde en stick shift -funksjon som du kan velge å bruke for å legge til litt stil og spenning i sportsbilen din. Det var også en 3.2L V6 -motor med et 6 -trinns manuelt gir. Tillegget av 6 gir var den mest ettertraktede modellen av de fleste som la dette kjøretøyet til sin personlige serie. V6 -motoren inneholdt et 10,2 kompresjonsforhold, 78 mm slaglengde og en 90 mm boring. Det var også en dobbel overliggende kam på alle disse kjøretøyene med variabel ventiltid/kamaksel og 4 ventiler per sylinder.

3,0 L 181 cc -motoren ble noe utklasset av 3,2 L 194 cc -motoren. 3L -modellen kan gi 252 hestekrefter ved 6600 o / min, men 3.2L -versjonen leverte 290 hestekrefter ved 7100 o / min. Forskjellen er at dreiemomentet også var bemerkelsesverdig med 3L som ga 210 lb/ft ved 5300 o/min og 3,2 L som ga 224 lb/ft ved 5500 o/min.

Trekkraftkontroll, blokkeringsfrie bremser med fire hjul og doble kollisjonsputer foran var standardutstyr på kjøretøyene som ga sjåførene litt ekstra sikkerhet og stabilitet på de vidt åpne veiene. Kilometertallet for denne Acura NSX sportster 2004 var 17/24, noe som ikke var for loslitt med tanke på at den ble bygget for å bli presset i høye hastigheter.

Å vite at denne bilen ville være en het billettartikkel, det var mange tilgjengelige fargevalg for både interiør og eksteriør. En kunde kan ta hvilken modell som var tilfeldigvis hos forhandleren den dagen, eller velge Grand Prix White, Berlina Black, Silverstone Metallic, Indy Yellow, Long Beach Blue Pearl, Imola Orange Pearl eller New Formula Red som deres utvendige farge. Gul, rød og blå var de fargene som ble sett mest på denne bilen. Innvendige fargevalg inkluderer oransje, gul, kamel, onyx, sølv, blå, hvit og rød.

Denne bilkonstruksjonen i aluminium av en karosseri ga en lett konstruksjon som kunne levere både frigjort kraft og responsiv, utsøkt håndtering. Motorene i alle NSX -sportsbilene fra 2004 ble laget for å gi minst mulig friksjon til enhver tid. Disse motorene var kjent for å være fenomenale arbeidshester, uansett hvilken straff de ble utsatt for. Sjåføren forble fokuset på dette designet, og dette var kanskje den største trekningen for folk som ønsker å kjøpe dette superstjernebilen. De dype setene holdt føreren nitet til tyngdepunktet og gjorde kjøringen av denne sportsbilen til en virkelig minneverdig opplevelse.

Lydsystemet i denne sportsbilen er alt du kunne ha bedt om hvis du hadde vært designingeniøren. CD -veksleren var da en ny funksjon i 2004 og ble montert i bagasjerommet. Det var 165 watt strøm levert gjennom en subwoofer ved passasjers fot, en mellomtone diskant som var plassert bak på setene, og høyttalere montert lavt på hver dør. Hvis musikk var det du ønsket å høre mens du kjørte denne bilen til jobb, leverte det dynamiske lydsystemet varene.

Acura 2004 NSX har en bakhjulsdrift som er stabil og pålitelig. Den unike, kraftige konstruksjonen til clutchen reduserte opptil 50% av girbelastningen på kjøretøyene ved å bruke de integrerte dobbel- og trippelkeglesynkronisatorene. Det var også en Torque Reactive Differential som ga ekstra kontroll og stabilitet til en sjåfør ved å redusere innsiden av hjulspinnet når sportsbilen ville svinge.

Interiøret i bilen var luksus og hastighet pakket inn i en strålende pakke. En fullpolstret jobb i skinn var bare toppen av design -isfjellet. Det var en Bose AM/FM kassettspiller; fullt drevet 4-veis bøtte sete; nøkkelløs inngang; 6 CD -veksler, teleskopisk sportsratt; vindusviskere med variabel kontroll; og elektriske vinduer-dører-speil og låser. Legg til disse en turteller, gulvmatter, klimakontrollert klimaanlegg, servostyring og cruisekontroll. Selv denne lange listen dekker fortsatt ikke alle funksjonene som presenteres på Acura NSX -kjøretøyene i 2004.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta