Arowana – Curing Droopeye Syndrome in Your Arowana

A

Arowana fisk når de holdes i et tomt glass akvarium er noen ganger utsatt for droopeye syndrom.

Droopeye i en arowana er når fiskens øyeeplet stikker litt ut og vipper nedover. Dette kan skje i begge øynene eller bare i det ene øyet mens det andre er normalt. Mange eksperter er uenige om de eksakte årsakene til dette problemet, men løsningen på problemet forblir den samme.

Det er vanskelig å peke på et eksakt problem som fører til droopeye-syndrom eller årsaken til at en arowana ville utvikle et hengende øye. I naturen og i et akvarium er arowana en naturlig overflatesvømmer, noe som betyr at alt kommer til å være under ham. Så her vil jeg prøve å peke på noen enkle trinn for å minimere din arowana-utviklende droopeye.

Tankrefleksjon

Arowana fisk holdes vanligvis i et tomt akvarium for enkel rengjøring og vedlikehold. Siden et akvariums overflate er flat og polert, vil refleksjoner bli sett i tanken. Siden en arowana er en naturlig svømmer på overflaten, vil han konsekvent se hva som beveger seg under ham.

Hvis han konsekvent ser refleksjonen på bunnen av tanken, vil øynene hans automatisk bli trukket mot den. Hvis arowanaen alltid ser ned og legger konstant belastning på øynene, kan det utvikle seg hengende øyne.

En løsning på dette problemet er å legge et lite lag med grus på bunnen av akvariet for å stoppe refleksjonen. Dette vil stoppe fisken se på refleksjonen og forhåpentligvis hjelpe fisken til å konsentrere øynene på toppen av tanken.

Flyter

Hvis arowanaen din begynner å vise de tidlige tegnene på å utvikle droopeye, prøv å håndtere det med en gang. Hovedmålet er å prøve å stoppe arowanaen din og se ned og gjøre problemet verre. En måte som har vært prøvd med varierende hell er å flyte en eller to pingpongballer på vannoverflaten. Pingpongballene vil tiltrekke seg oppmerksomhet fra arowanas og holde fisken til å se opp. Dette er et billig og enkelt trinn du kanskje vil prøve først.

Tankposisjon

Når du har satt opp tanken, sørg for at tanken ikke er for høy. Hvis tanken er for høy, vil arowanaen i tanken hele tiden se ned på gjenstander eller forbipasserende mennesker. Ha tanken plassert på et fint mellomnivå slik at fisken ser mye mer opp enn ned. Igjen, hvis du oppdager tegn på at det dukker opp en hengende øye, vil et annet tips være å løfte tanken på gulvet slik at fisken må se opp.

Hvis tanken din er for stor til å løftes, kan du prøve å dekke utsiden av tanken med noe mørkt slik at arowanaen ikke kan se ut. Dette vil bety at arowanaen må se opp.

Her har jeg vist deg de enkle, raske og billige trinnene som er involvert i å prøve å takle droopeye i arowanaen din. Mange eksperter er forskjellige når det gjelder årsaker og kurer for dette syndromet, men har brukt metodene ovenfor med en viss grad av suksess.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta