Automatisk nettverksovervåkingsprosess

A

Hver dag og hvert sekund får systemadministratoren tonnevis med informasjon om nettverksdriften, nettverksenhetenes drift og meldinger fra brukere; han setter dusinvis av utfordringer, som må bidra til å unngå eksisterende og mulige problemer i fremtiden. Ofte er det ganske vanskelig å takle alle enorme mengder data. I denne situasjonen dukker det naturlige ønsket opp: systemadministratoren må systematisere den innsamlede informasjonsflyten, for å gjøre det lettere å analysere den og ta beslutninger i henhold til den. Hvis han bare tar hensyn til ikke-truende problemer, ignorerer andre data, kan det føre til mer alvorlige problemer. Alle vet at selv mindre datatap eller nedetid i et av selskapets systemer kan føre til klienters lojalitetstap og da kan selskapet til slutt miste klienten selv.

Hva er løsningen? Det er ganske enkelt: implementeringen av nettverksovervåkingssystemet. Den utfører kontinuerlig (24 timer i døgnet, 7 dager i uken) overvåking av kritiske noder og hele systemets drift. Det hjelper å oppdage feil i tide og fikse dem mye raskere.

For eksempel, blant de mest utbredte kontrollene kan du finne: TCP-portovervåking, SNMP-overvåking, switchport- og MAC-adresseovervåking, tjenester og prosessovervåking, skriverovervåking, installert programvarerevisjon, mapper og filers eksistens eller størrelsesovervåking, CPU-belastningsovervåking, diskplassovervåking og dusinvis av andre kontroller.

Men hovedovervåkingssystemets mål er å varsle systemadministratoren om eventuelle problemer eller nedetid på nettverket.

Nettverksovervåkingen utføres med spesialisert programvare, som skal installeres på administratorens datamaskin eller server.

Etter dette kan du konfigurere listen over kontroller. Men du bør huske at nettverksovervåkingen ikke hjelper med mindre du sporer de riktige tingene. Hver av kontrollene gir spesifisert informasjon om nettverkstilstanden. For eksempel kan TCP-pingen bidra til å oppdage skadelig programvare på nettverket. Pingen av MAC-adresser hjelper deg å være oppmerksom på nettverksenhetenes feil eller uautoriserte forsøk på å koble til ditt lokale nettverk. Responstidsovervåkingen lar systemadministratoren evaluere enhetens belastning og ta avgjørelser om måtene å fikse de oppståtte problemene på.

Overvåkingsprogrammet genererer ulike typer varsler for systemadministratoren, hvis noen betingelser er oppfylt, for eksempel hvis den aktuelle porten er åpnet eller enheten er utilgjengelig. Takket være denne funksjonen får han en mulighet til å bli kjent med problemet umiddelbart og gjenopprette det på et blunk, før det blir alvorlig og situasjonen går ut av hans kontroll.

I tillegg har nettverksovervåkingsprogrammet en viktig funksjon, som er viktig når du får ubegrenset informasjonsflyt. Noen feil kan gjenopprettes automatisk uten administratorens interaksjon. Under visse forhold kan programmet kjøre eksternt program på den eksterne verten, VB- eller JS-skriptet, slå av eller starte en tjeneste eller en ekstern datamaskin på nytt. Denne funksjonen frigjør systemadministratoren fra det rutinemessige arbeidet og får ham til å løse viktigere og vanskeligere problemer.

Et nettverksovervåkingsprograms implementering er ikke bare en budsjettutvikling eller hyllest til mote. Det er et essensielt instrument som ikke bare gjør systemadministratorens liv mye lettere å ta del av bekymringene, men det blir garantien for selskapets stabile drift og gode omdømme.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta