Beslag i rustfritt stål som brukes i båtliv

B

I dag anses Marine 316 Stainless Steel for å være standard armatur i rustfritt stål (marin kvalitet), siden den har overlegen sveisbarhet. For å hindre strukturell forringelse som er forårsaket av stress og korrosjon, må rekkverk og bolverk festes til lugarer og dekk; derfor må du ha riktig beslag i rustfritt stål. Riktig måte å feste livliner og håndtak som prekestoler og stolper til båtens overbygg og til dekk er ved å sørge for at du kontrollerer tilstanden til båtinnredningen.

Beslag i rustfritt stål som brukes til båtliv skal være ordentlig og sikkert boltet gjennom båtens skrog. Hvis skroget er laget av glassfiber, bør det forsterkes med lastspredningsplater under beslagene, for å hjelpe til med avstivning av forankringspunktet mot kraftige og plutselige belastninger. Ved utforming og montering av rustfritt stålbeslag, må mannskapenes sikkerhet tas i betraktning, og bør være solid nok til å tåle det tyngste besetningsmedlemmets vekt. I tillegg må dette være en del av listen over båtutstyr som skal testes årlig og inspiseres med jevne mellomrom.

• Håndtak – Dette er en type rustfritt stålbeslag som må boltes via kabinsiden eller dekket, og bør også utstyres med lastfordelingsputer der det er nødvendig. Tetningsmassen skal fylles med utvendige flensbeslag, skiver og trykkputer. Ikke bare skal boltene trekkes til, men de skal også være korrosjonsfrie.

Trehåndtak må festes og boltes i tetningsmassen, i tillegg til å være utstyrt med trykkputer der det er nødvendig.

Alle båthåndtak må inspiseres for enhver form for splitting. Eventuelle ødelagte eller delte håndtak bør kasseres og erstattes med nye. Ved å bruke sandpapir og en rasp bør du jevne ut alle de grove kantene. Avslutt med lakk.

• Rekkverk – Du må sørge for at du holder stativene ca. 213 cm (7 fot) fra hverandre. Forankringsplatene må boltes til dekk og skrog eller til dekk, og der det er nødvendig skal de være utstyrt med lastspredeplater. Alle dekk laget av glassfiber skal sikres med en trykkpute som plasseres under forankringspunktet. Hvert år bør alle prøvebåtbolter trekkes ut, og du bør også ta deg tid til å se etter sprekkkorrosjon.

Sørg for at du inspiserer sveisingen for tegn på sprekker eller brudd; i tillegg må rustfritt stålbeslag som bolter og gaffelbolter monteres for å holde stolpen godt i forankringsplaten.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta