Bruk av medisinske masker

B

Det er kjent for alle at medisinske masker er en viktig del for å opprettholde hygiene innen helsevesenet. Dette utstyret tilhører kategorien medisinske verktøy kjent under navnet personlig verneutstyr eller PPE. De medisinske maskene finnes overalt i en helseinstitusjon, helt fra operasjonsrommet til den generelle poliklinikken. Deres hovedfunksjon er å forhindre spredning av smittsomme sykdommer og dermed kontrollere enhver form for infeksjon. De er avgjørende for å fremme helse og hygiene.

Det finnes forskjellige typer medisinske masker tilgjengelig på markedet. Medisinske engangsmasker har blitt veldig populære, takket være spredningen av pandemier som svineinfluensa, H1N1-relaterte infeksjoner og så videre og så videre. Engangsmaskene er svært effektive i influensasesongen når det er større fare for spredning av epidemien. De er også svært nyttige i alle slags nødsituasjoner der det er fare for infeksjon.

De gjenbrukbare maskene fremstår som svært nyttige for personer som lider av alvorlige allergier og astmasituasjoner. Disse maskene som er vaskbare er nyttige for de som er svært utsatt for infeksjoner forårsaket av virus eller bakterier. Disse maskene skal velges riktig. De skal effektivt kunne filtrere ut allergenene i form av pollenkorn, støvpartikler, sopp eller bakterier som er luftbårne. Maskene kan også brukes av flyreisende, spesielt på langdistanseflyvninger som involverer mye tid der passasjerene må forholde seg til mange mennesker.

Størrelsen på medisinske masker kan variere fra person til person avhengig av aldersgruppen han eller hun tilhører. En maske ment for den voksne vil derfor ikke passe et lite barn. Derfor må du kjøpe små masker for barn. Medisinske fagfolk, spesielt leger, vil kunne hjelpe deg med å velge riktig type masker for deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta