Byen Hong Kong (Lantau Island, Po Lam Zen-klosteret)

B

Fortsetter med Hong Kong byen (Lantau Island Monasteries)

Po Lam Zen-klosteret

Dette klosteret kan bli funnet på Ngomg Ping til Tung Chung-stien.

På vei ut fra Ngong Ping gikk jeg gjennom en bue med inskripsjoner på (beklager jeg kan ikke lese kinesisk) for å finne ut hva det betyr med å være senere. Etter å ha gått rundt en time kom jeg over en rasteplass med utsikt over Tung Chung og de omkringliggende fjellene, for et flott syn, det var også fredelig alt som kunne høres var fuglene. Etter å ha vært på mange turer syntes jeg dette var en av de beste fordi det var en god sti og bare fredelig. så ut på ingenting kom jeg over Po Lam-klosteret (Po Lam betyr “skogens juvel”) og det jeg fant var plass, ingen gjerder eller porter. Etter stien gikk jeg rett inn i klosterhagene, selvfølgelig grønnsaker og blomster med så fantastiske farger, munker som jobbet bort.

De anerkjenner meg ved å smile og vinke. Hvor ellers ville du få en så vennlig velkomst, jeg kunne umiddelbart føle meg hjemme, hvor ellers Po Lin-klosteret tror jeg ikke det. Etter å ha vært i en rekke klostre fant jeg at dette var annerledes, bortgjemt på en fjellside omgitt av trær og fred og ro var noe annet. Etter å ha forlatt Ngong Ping-turistene i hundrevis, masende kamera som klikker for å komme til roen til Po Lam hvor meditasjon ikke ville være vanskelig å finne. Dette klosteret brukes som et tilfluktssted for å besøke munker (bhiksus) og nonner (bhiksunis) som jeg ble fortalt av en nonne som kom bort til meg og spurte om jeg ville snakke, så det gjorde jeg. Nonnen fortalte meg om hvorfor det var et tilfluktssted for munker og nonner fra Kina og lenger unna. Bønn og meditasjon er en måte å leve på, og av og til trenger du å skille deg selv, så å komme til Po Lam hvor måten å leve på er så enkel, la det skje. Jeg leste en gang en hørte om en besøkende munk som hadde med seg en kassettspiller, men ble påminnet om at det vil rote ens sinn og den ble tatt bort. Mens jeg snakket med nonnen jeg spurte om kriger, var svaret hennes: grådighet vil alltid ha mer, det er nok på denne jorden til å tilfredsstille alle, bare en enkel setning som betyr så mye. Det er derfor å være en munk eller nonne besitter våre av sinnet ikke av prislappen. Når jeg tenker på det hun nettopp sa, hvor sant selv jeg må innrømme at jeg alltid vil ha mer, men det er en riktig og gal måte å få mer på.

Klosteret drives etter regler som består av bønn og meditasjon og en tidlig start 3, 30 am, morgenbønn 4 til 5 am meditasjon 5, 30 am og slik fortsetter dagen med vandremeditasjon fra 6.15 -6. 30 pm den dagen endelig slutt på 9:00 pm. Bygningen er ikke de beste klosteret, men de er fortsatt vel verdt et besøk noen vakre blomster som jeg aldri har sett før, og selve klosteret er en vakker bygning.

Tiden min der lærte meg å slappe av fordi det var så enkelt på et så rolig sted, spørsmålet vil jeg definitivt komme tilbake til. Nevner hvordan jeg kom hit tidligere, møter turgåere som kommer den andre veien og det er bare ca. 1 time fra NgongPing (mindre hvis du går raskere enn meg, noe som ikke ville være vanskelig), men hvis du vil se og føle en følelse av tilfredshet, så er dette er stedet å besøke.

Inskripsjonen på buen, der for å minne oss alle om å gi slipp på støvet fra samsarisk liv (selvfølgelig et buddhistisk ordtak).

Min neste artikkel vil være om lantau-stiene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta