Digital markedsføring – Søker etter produktinformasjon

D

De fleste ønsker ikke å “søke” etter informasjonen på Internett. De vil heller gå gjennom en fase med oppdagelse, der de håper å finne interessante eller nyttige data. Nettsteder for sosiale nettverk som Facebook er vanligvis ikke opptatt av denne søkeprosessen, og overlater gjerne denne oppgaven til søkemotorer som Google og Yahoo. Et annet mål for en søker er å nå et bestemt mål eller en kjøpsbeslutning. Dette er en digital markedsføringsoppgave som nettsteder for sosiale medier som Facebook kan gjøre veldig enkelt.

Tenk deg for eksempel at det er en person som ønsker å kjøpe en ny sportsbil. I de fleste tilfeller vil personen først søke på Google etter en liste over passende produsenter, før han velger noen få selskaper for videre forskning. De kan da spørre vennene sine om deres mening om valgene deres. Noen venner kan anbefale en Ferrari, mens andre kan anbefale en Porsche. Potensielle kjøpere vil vanligvis spørre vennene sine ytterligere om deres bilvalg. Når brukeren er fornøyd, kan han foreta ytterligere online undersøkelser før han eller hun endelig bestemmer seg for hvilken bil han eller hun vil kjøpe.

I stedet for denne langvarige prosessen, tenk deg å legge ut en Internett-markedsføringslinje på Facebook-veggen din som sier noe sånt som “Kan noen anbefale en god sportsbil å kjøpe?” Du vil snart få svar både fra vennene dine, samt merkevare-/tredjepartsdata. Dessuten vil Facebook samle digital markedsføringsdata om «likes» for å hjelpe deg å sjekke hvilke produkter/merker som kan være verdt å vurdere nærmere. Denne søkefunksjonen for Internett-markedsføring til Facebook oppnår to mål: Den knytter en brukers grafundersøkelser til deres utvidede undersøkelser, men, enda viktigere, holder den brukere unna å bruke Google også.

Merkevarer for digital markedsføring fortsetter å analysere verdien av en Facebook-fan og hvordan de bør kjøpe kontra tjene eksponering. En nyttig metode for å tiltrekke seg merkevarer er å gi dem poeng som de kan få kontakt med kundene sine gjennom. Google forbedret sin forretningsmodell gjennom det relevante skjæringspunktet mellom innhold og intensjoner. Hvis Facebook inkluderer forbrukerspørsmål i grafen for digital markedsføring, vil det gi merkevarer et bedre mål på brukerintensjon, ikke bare forbedre egenskapene for digitale markedsføringsannonser, men også forbedre statusen deres overfor Google.

Vi ser vanligvis bare nye innovasjoner når det er konkurranse. Så den økende digitale markedsføringskonkurransen mellom Google og Facebook forventes å resultere i mer engasjerende forbrukeropplevelser.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta