Fourvette Concept Corvette

F

Hver så ofte kreftene som er hos GM kommer opp med en Corvette-forestilling som er firedørs og familievennlig. Selve oppfatningen er nok til å gjøre selv den sterkeste magen Corvette-fanatisk syk, men lavt og se, Fourvetten er født.

Denne gangen er forestillingen om en firedørs Corvette mer enn bare ord, og GM har faktisk laget en konseptbilversjon av hvordan produksjonen Fourvette kan se ut. Forhåpentligvis er dette så langt Fourvette når, men det er absolutt ikke slutten på sykdommen du vil føle i magegropen når du hører neste tid med informasjon om Fourvette.

I tillegg til de fire dørene vil Fourvette inkludere en sekssylindret motor. Dette er visstnok for å markedsføre til kvinnene i Amerika, men hvis de kan kjøre de store fotballmamma V8 SUVene, hvorfor kan de ikke kjøre en V8 Corvette? Et mer passende spørsmål er hvorfor de i det hele tatt vurderer et slikt kjøretøy?

Her er problemet. I fjor kom Porsche ut med en firedørs kalt Panamera, og selv om den ser ut som en utstrakt skilpadde, er salget utrolig. Så utrolig at GM tenker på å følge etter. Fødselen til Fourvette kan imidlertid være Corvettens død.

Å eie en Corvette har alltid vært noe du gjør som en belønning for deg selv. Du kjøper ikke en Vette slik at du kan laste opp barna og ta dem med på fotballtrening rett før du går til matbutikken. Faktisk ville bare synet av et barnesete inne i en Corvette være nok til å sette deg i eksil med Corvette-klubben din.

Nå ser det ut til at GM kanskje vil dempe alt Corvette har kommet for å være i sine nesten 60 år og redefinere den som en familiebil. Så det store amerikanske ikonet vil bli det større familieikonet? Ikke for å si at kvinner ikke kan eie Corvette, men hvorfor må Corvette være fire dører og seks sylindre?

Forhåpentligvis er dette så langt det går, og kanskje GM gjør dette bare for å få litt beryktethet og publisitet. Sist gang en firedørs Corvette gikk til konseptet var tilbake i 1963, og hvis ikke for bildene av den firedørs Corvetten, ville ingen ha trodd historien. Selv om det er opp til debatt om hvorfor den modellen aldri kom til produksjonslinjen, er det faktum at den aldri kom til produksjonslinjen.

I 1963 var GM klok nok den gang til å ødelegge den versjonen av firedørs Corvette og si: “Hvilke firedørs, vi har ingen firedørs,” så forhåpentligvis vil de være like kloke med Fourvette. Selv om navnet er pent, er forestillingen om en faktisk firedørs Corvette som settes i produksjon alt annet enn. Mens et bilde sier mer enn tusen ord, er et bilde av Fourvette bare verdt tre; Nei takk.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta