Har jeg en blåst hodepakning? – Kritiske symptomer på blåst motor

H

Du sitter i trafikken og passer på dine egne saker, når du plutselig ser det: en sky av hvit røyk som driver ut under bilpanseret.

Betyr dette at du har en sprengt hodepakning på hendene?

Eller hva med dette scenariet: du åpner bilpanseret for å ta en titt på motoren din, og du legger merke til at toppakning ser ut til å være litt skjev. Betyr dette at du har en blåst hodepakning? Eller bør det betraktes som normal slitasje på en bil, spesielt hvis det er en eldre modell?

Du trenger ikke en mekaniker for å diagnostisere dette problemet på riktig måte; faktisk, hvis du oppdager noen av disse symptomene mens du kjører, så er det en stor mulighet for at du har en blåst motor:

Tidlige symptomer

For å forhindre store motoriske problemer – og spare deg selv for en overraskelsesregning fra mekanikeren din! – så se opp for noen viktige foreløpige symptomer, som oppstår når toppakning er i ferd med å svikte. Bilen din vil av og til overopphetes, hvit røyk kommer fra eksosrøret og det vil være en lett buldrende følelse når bilen går på tomgang.

Blåst motor

Hvis du ikke har fanget disse foreløpige symptomene, så se opp for de store tegnene: bilen din overopphetes, klimaanlegget blåser ut varm luft eller varmeapparatet blåser ut kald luft, det kommer røykskyer fra under panseret, bilen din vil riste grovt mens den går på tomgang, ellers starter den ikke i det hele tatt. I begge tilfeller, ta en titt under panseret på motoren din. En skjev eller lett bøyd overflate kan enkelt fikses av en mekaniker for en nominell avgift; Imidlertid vil en sprekk i blokkoverflaten indikere at toppakning må skiftes helt ut.

Et annet hovedsymptom på en blåst motor er olje som renner inn i kjølevæsken. Hvis kjøretøyet har vært i gang, er det svært viktig å la bilen kjøle seg ned før du fjerner hetten på radiatoren. Dette kan ta 20-30 minutter. Bruk deretter en fille for å fjerne hetten. Hvis væsken din ser ut som sjokolademelk, har du definitivt en blåst hodepakning.

Hvis du reparerer motoren, sørg for å ta bilen til en erfaren mekaniker med et fantastisk rykte og kundeservice.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta