Hitlers pilots kronografklokke

H

Tyskerne er kjent for sitt presisjonsmaskineri. Selskaper som BMW, VW, Porsche og Leica har laget et stort rykte for kvalitet og funksjonalitet til sine mekaniske produkter.

En annen mindre kjent produsent av presisjonstekniske produkter er Hanhart AG fra Diessenhofen i Tyskland. Som mange andre produsenter i Tyskland, på den tiden, ble Hanhart kontrahert for å produsere klokker for pilotene til Hitlers Luftwaffe, i andre verdenskrig.

De produserte en kronograf i 1939 med den berømte rødmalte knappen, som forhindret utilsiktet tilbakestilling. Det var en veldig kjekk klokke for sin tid, med stålkasse, stoffrem og 2 skiver. Enkel, nøyaktig og ganske fantastisk for alle som setter pris på mekanisk design. På slutten av krigen ble urfabrikken plyndret og det meste av maskineriet ble fraktet ut av landet. Virksomheten ble avviklet. Willy Hanhart, grunnleggeren sto overfor total ruin. Imidlertid klarte han på slutten av 40 -tallet å få sammen noen nye maskiner og starte virksomheten på nytt.

I dag eksisterer selskapet fortsatt og lager klokker til tysk design i Sveits. Designet er veldig likt de som ble laget under krigsårene. Ved å sette klokkene side om side kan du se de grunnleggende designelementene i 1939 -modellen, gjenspeilet i 2010 -modellen.

Samlere vil alltid være interessert i klokker med en interessant historie. Hanhart-serien har absolutt dette. Som ytterligere bevis vil mest interessert i 40-tallets æra av teknologisk utvikling, huske navnet “Dornier” det tyske sjøflyselskapet. Barnebarnet til den originale designeren, Claude Dornier, ga Hanhart i oppdrag å lage en kronograf som husker en av Dorniers mest vellykkede flydesigner, Do-X-flybåten. Irén Dornier, barnebarnet, bar denne nye klokken under sin nylige jordomseiling i det historiske sjøflyet.

Det er vanskelig å kjøpe disse klokkene utenfor Europa. Distribusjonen er nøye kontrollert gjennom forhandlere av unik karakter.

Men hvis du vil legge til noe virkelig interessant til samlingen din, en Pilots-klokke fra Hitlers Luftwaffe, eller en fra en U-båtkaptein, vil du finne en med den arven, i denne serien, av Chronographs.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta