Hva er den beste typen motorolje for din europeiske bil?

H

Dagens sofistikerte europeiske motorer produserer høyere hestekrefterstetthet per kubikk tomme og utsetter motorene olje for alvorlige driftsforhold. Kast inn alt utslippskontrollutstyr på disse bilene, og oljene som brukes må demonstrere eksepsjonell slitasjebestandighet og oppfylle de strenge formuleringskravene som kreves for å oppfylle de nyeste europeiske motoroljespesifikasjonene.

Disse spesifikasjonene i denne skriften er VW 504/00/507.00, VW, 502, 505 og 505.01, BMW LL-04, Porsche C-30, ACEA C-3, ACEA A3-B3/B4, Mercedes Benz 229.31 og 229.51 etc. Siden de fleste europeiske bilprodusenter spesifiserer oljeskiftintervaller som er betydelig lengre enn hos amerikanske bilprodusenter, må oljer som oppfyller disse spesifikasjonene demonstrere utmerket høy temperatur/høy skjærytelse (HT/HS) for å opprettholde viskositeten og gi tilstrekkelig motorbeskyttelse.

I tillegg er turboladede direkteinnsprøytningsmotorer (TDI) vanlige i europeiske biler. Motoroljer som brukes i disse applikasjonene må være veldig termisk stabile for å håndtere de høye driftstemperaturene og motstå dannelse av avleiringer samtidig som de gir tilstrekkelig turbolader -kjøling. Termisk stabile oljer hjelper til med å holde oljepassasjer rene og fremmer væskesirkulasjonen, slik at turboladellagrene forblir kjølige og smurt

På grunn av det sofistikerte og ekstremt effektive forurensningskontrollutstyret som brukes på europeiske kjøretøyer, krever nesten alle europeiske bilprodusenter at olje som brukes i disse applikasjonene, må formuleres med lavere mengder sulfatert aske, fosfor og svovel. (SAPS) SAPS er et ofte brukt antislitasje-tilsetningsstoff i motoroljer.

Problemet er at oljer med overdreven sulfatert aske, fosfor og svovel (SAPS) kan skade moderne avgasser. Dieselpartikkelfiltre (DPF) krever for eksempel motorolje med lav SAPS for å forhindre tilstopping av filter. Dette er grunnen til at bruk av motorolje som ikke oppfyller de riktige spesifikasjonene kan forårsake motorproblemer og at en irriterende kontrollampe for motoren tennes!

Fordi SAPS -tilsetningsstoffer gir en høy grad av slitasjebeskyttelse, har reduksjonen forårsaket noen motoroljeformulatorer store problemer med å produsere en motorolje som både gir enestående beskyttelse og oppfyller bilprodusentens krav for bruk med motorens avanserte forurensningsutstyr. Den mest ideelle motoroljen for europeisk motor er høykvalitets syntetiske oljer konstruert for spesifikasjonene ovenfor. Syntetiske oljer har svært lave flytepunkter som beskytter motoren mot oljesult og gir øyeblikkelig oljetrykk når utetemperaturen er lav mens dens termiske stabilitet tåler sammenbrudd ved høy temperatur/høy omdreininger for å motstå avleiringer som sulter TDI smøresystemer.

Dette er grunnen til at noen av de største navnene i europeiske biler som Mercedes og Porsche er fabrikkfylt med syntetisk olje, og mange krever bruk av syntetisk olje for å opprettholde bilgarantien.

Amsoil Inc. introduserte det første amerikanske petroleumsinstituttet for motorolje i 1972. I dag regnes Amsoil som verdensledende innen syntetisk smøring av høy kvalitet og tilbyr syntetiske motoroljer som er spesielt utviklet for de mest krevende europeiske bilapplikasjonene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta