Hvordan kan mitt ekteskap overleve stresset i hverdagen?

H

I en verden der én billion er en husholdningsverden, kan stresset ved å bare overleve livet bli en overveldende bestrebelse. Mer enn noen gang trenger par å vite hvordan de kan holde kontakten gjennom prøvelsene som kommer.

Jeg jobber med par hver uke som er i fullstendig overlevelsesmodus. Det er som om de er på en tredemølle og spiller et slag ping pong. Den plastkulen kommer stadig mot dem fra hvem vet hvilken retning. De slår den bort, men den kommer tilbake. Hele tiden prøver de å holde seg oppreist og løpende på den bevegelige plattformen under dem. Høres ut som en ganske vanskelig situasjon, ikke sant? OK, se nå to personer som gjør den samme handlingen som holder kontakten og kommuniserer.

Det jeg beskrev er din typiske unge familie i dagens kultur. Et sted i blandingen av å ta vare på tingene for hånden, blir ekteskapet frakoblet, overveldet og stengt.

«Stopp verden, jeg vil av», blir det hyppige ropet om hjelp. Utrolig nok er stopp det første skrittet for å skyve tilbake denne illevarslende skyen av hektisk aktivitet. Her er noen trinn som kan hjelpe ekteskapet ditt å gjenopprette forbindelsen.

1). Vær bevisst. Ingenting skjer med mindre du planlegger det med vilje. Du har alt annet på din daglige oppgaveliste… alt fra å ta ut søppelet til å legge mat i parakittens bur er på listen over ting å gjøre… hvorfor ikke sette ekteskapet ditt på listen også? Bestem sammen at dere skal “møte” hverandre ti minutter om dagen for å koble sammen igjen. Dette “møtet” må være uavbrutt, så gjør det når barna er i seng eller før de står opp. Dette kan bety å stå opp 10 minutter tidligere om morgenen eller legge seg 10 minutter senere på kvelden. Uansett, denne tiden er noen av de mest verdifulle tidene på dagen, så du må ofre.

2). Ha øyekontakt. Sitt stille. Ta 10 dype åndedrag. Se hverandre i øynene. Husker du første gang dere møttes hvordan dere sikkert satt og stirret lengselsfullt på hverandre? Dette er det samme konseptet bortsett fra på forkortet basis. Øyekontakt er en svært viktig del av kommunikasjonen. Ikke la den personen på jobb være den eneste som ser inn i øynene til partnerne dine.

3). Vet du at gjennomsnittsparet snakker meningsfullt bare 20 minutter i uken? Tenk om dere brukte 10 minutter om dagen på å se hverandre inn i øynene og ha kommunikasjon fra hjerte til hjerte. Dere ville være tre ganger mer tilkoblet enn et gjennomsnittlig par i Amerika! Så i løpet av disse 10 minuttene med forbindelse snakker du om “hjertefag”. Her er noen eksempler på “hjertefag”.

“Hvordan har du det i dag? Føler du deg redd, overveldet, sint?”

“Hvor er hjertet ditt i dag? Kan du fortelle meg hva du føler?”

“Hjelp meg å forstå hvordan du har det i dag. Fortell meg om hvor du er i hjertet ditt.”

4). Spilleregler som du kan se ovenfor betyr at du vil utforske hvordan partneren din føles. Denne “hjertefag”-forbindelsen betyr å snakke om “f-ting” …følelser! Du har ikke lov til å krangle, prøve å avgjøre tidligere argumenter, løse et problem eller spesielt snakke om økonomi! Du har bare lov til å se inn i øynene til partneren din og finne ut hva som foregår i hjertet deres. Føler de seg alene, redde, overveldet?

Høres dette for hoakie eller enkelt ut eller bare banal? Ikke bank den før du prøver den. Jeg utfordrer deg og din ektefelle til å sette seg ned og koble sammen med hensikt i ti minutter hver dag. Du vil ikke tro forskjellen det vil gjøre for å hjelpe deg med å overleve livets vanvittige ping pong tredemølle.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta