Hvordan tegne en Porsche

H

Porsche, grunnlagt i 1931 av Ferdinand Porsche, er produsenter av verdens luksusbiler med høy ytelse, alt fra biler, traktorer og elektriske kjøretøyer til og med flymotorer. Det er et kjent merke innen motorsport og er for tiden verdens største bilprodusenter. Porsche er et tysk bilselskap med hovedkontor i Zuffenhausen og har nære relasjoner til Volkswagen -gruppen. Den første Volkswagen Beetle ble designet av Ferdianand Porsche selv, som ble tidenes mest vellykkede bildesign.

Nødvendige tegneverktøy:

– Blyant

– Viskelær

– Papir eller lerret

– Farge eller pensel (valgfritt)

Tegne en Porsche: For å tegne en Porsche mot venstre må du først danne en grov skisse av bilen lett, for å kunne slette uønskede linjer pent når vi går videre med kunsten.

– Kropp: Til å begynne med tegner du en oval som strekker seg horisontalt. Størrelsen på den ovale bestemmer størrelsen på bilen som skal tegnes. Dette danner omrisset av karosseriet til bilen vår. Tegn en annen kurve like utenfor den nedre delen av ovalen, etter konturene. Slett nå en liten del av denne nye kurven på to punkter og koble de ødelagte endene med en invertert ‘C.’ Størrelsen og posisjonen til ‘C’ tegnet skal stå i forhold til størrelsen på to hjul på bilen.

– Hette: Hetten på bilen består av frontruter, sidevindu og en ramme som støtter panseret. Tegn et trapez i den øvre venstre delen av det ovale legemet. Parallelsiden av trapezet med lengre linje vil danne den øvre delen av frontruten og strekker seg nedover og dekker det øvre venstre kvartalet av det ovale legemet. Tegn en trekant inne i kroppen ved siden av trapes slik at den dekker øvre høyre del av ovalen, dette danner sideglassene til bilen vår. Forleng venstre side av trekanten nedover slik at den ser ut som sidedøren på bilen.

– Frontlykter: For frontlyset tegner du to små sirkler mot venstre side av det ovale legemet, ved siden av hverandre inne i ovalen. Juster dem parallelt med frontruten.

– Dekk: Tegn to sirkler til under den omvendte ‘C’ vi allerede tegnet på karosseriet som representerer dekkene til bilen. Tegn noen fine linjer som markerer detaljene, og forbedrer dermed bilfunksjonene.

– Skygge: Slett uønskede linjer med viskelæret og mørk den gjenværende skissen med en blyant. Skygge også tegningen for å gi den et realistisk utseende. Farg Porsche etter eget valg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta