Hvorfor spiller 2 000 000 amerikanere Pickleball?

H

Hvorfor spiller 2 000 000 amerikanere pickleball? Det er spørsmålet jeg stilte meg selv hver gang jeg syklet forbi tennis- og pickleballbanene i min nye boligutvikling ved Arbor Creek i Southport, North Carolina. De første ukene var jeg for opptatt med å pakke ut esker til å være med på moroa, men en venn (som spiller to ganger i uken) sa: “Joe, du vil elske spillet fordi du allerede elsker tennis, racquetball og ping-pong.” Hun hadde rett.

Spillet er en kombinasjon av alle fire aktivitetene. Padlen, laget av grafitt eller tre, er større enn en ping-pong-åre, og kortere enn en racquetball-racket. Den er lettere enn en badmintonracket.

Banen er rektangulær, 20 fot bred og 44 fot lang. “Kjøkkenet” er syv 7 fot langt fra nettet og tjue fot bredt. Kjøkkenet er en sikkerhet hvor du ikke kan slå ballen i ansiktet til noen. Hvis ballen lander på kjøkkenet, må du la ballen sprette en gang for å holde volleyen i gang. Redd ansiktet, pickleball. (Pun intended.)

Den offisielle pickleballbanen er et rektangel med dimensjoner lik 20 fot bred og 44 fot lang (inkludert linjer) for både single og double. Ikke-volleylinjen er linjen på hver side av nettet mellom sidelinjene og parallelt med nettet. Disse linjene er plassert 7 fot fra nettet.

Du må servere ballen utenfor kjøkkenet og lande i rektangelets grenser for å fortsette spillet. Serveren får kun én serve hvis ballen går ut av spill. Deretter serverer den andre spilleren på samme lag. Du kan ikke score med mindre du har serven. Vi spiller 7 eller 11 poeng seier, og du må vinne med 2 poeng.

Wiffle baller kommer i fire farger fra gul til hvit. De lette padleårene lar deg sette spinn på plastkulen ved å skjære i den. Ballen spretter rimelig høyt, og den kan ikke treffes på flue første gang den serveres under en spillerunde. En advarsel: ikke tråkk bakover for en ball som treffes høyt over hodet ditt. Snu raskt rundt, løp til ballen med korte skritt, og slå den, eller bare la den falle inn. Ingen treffball er noen gang verdt å krasje på grønnfarget asfalt. Jeg har krasjet 5 ganger i bakken før jeg lærte å spille ballen tryggere, og å bruke joggesko som var riktig for meg. Jeg har ikke falt på mange måneder, bank på flake-board.

Det fine med pickleball er ikke at det kalles “pickleball” og visstnok er oppkalt etter en hund kalt “Pickle.” Ifølge legenden oppfant kongressmedlem Joel Pritchard spillet i 1965 på Bainbridge Island bare for å holde barna opptatt på en sommerdag. Egentlig ble hunden oppkalt etter at spillet ble oppfunnet. Nå er det det mest populære spillet som feier over hele Amerika, spilt inne eller ute av over 2 000 000 spillere i pensjonisttilværelsen, kroppsøvingstimer og YMCA-grupper.

Hvorfor feier det landet utover det gode humøret det gir medlemmene? Mange pensjonister hopper ut av komfortsonen (hvilestolen i stuen eller verandaen) for å leke ute med venner og naboer i et utfordrende spill med ferdigheter og vett i solskinnet. Vil de knuse motstanderne? Er de ute etter blod? Nei. De vil bare spille på sitt beste, lytte til venners skravling, få litt solskinn, trene og et enestående padleskudd å huske.

“Godt skudd!” er musikk i ørene til disse spillerne.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta