Mercedes -Benz Museum – En helligdom for design

M

En Mercedes styrer veien med sin kraft. Mercedes-Benz-museet i Tyskland emulerer kraften og forsterker innovasjonen. Når du reiser i Stuttgart -området, kan du tilbringe dagen ved helligdommen for å designe.

Stuttgart er Tysklands transporthovedstad, og har hovedkontor for Daimler, Porsche og Maybach. Prototypen for Volkswagen Beetle ble bygget her. Stuttgart var banebrytende på bybanen, eller trikkene, i Tyskland.

Et lokalt geni, Karl Benz, oppfant den første petro-drevne bilen. Benz eide et jernstøperi. Han begynte å tukle med motorer for ekstra inntekt. Hans patent fra 1879 på en totaktsmotor førte til opprettelsen av Benz & Company. Benz lekte med ideen om å kombinere petro-drevne motorer og kjøretøyer. I 1883 mottok han patent på den gassdrevne bilen. Benz and Company lanserte en billinje og så seg aldri tilbake.

Over hele byen, Gottlieb Daimler og hans partner, Wilhelm Maybach, skapte en rekke førstegrader inkludert en høyhastighets petromotor; en firehjuls bil; og en bensindrevet motorsykkel. I 1890 dannet Daimler og Maybach Daimler Motoren Gesellschaft. Etter mange års suksess ble Daimler syk og døde i en alder av 62. Maybach dro for å starte sitt eget selskap. DMG-ledelsen henvendte seg til Karl Benz, og de to selskapene fusjonerte som Daimler-Benz, dagens Daimler AG. Mercedes-Benz-museet forteller sin historie.

Det åtte etasjers museet virker skulpturert av Thor i sirkulært stål, betong og glass. Formen på hver etasje er et Mercedes trepunkts stjernesymbol, som viser en del av fortid, nåtid og fremtid. For eksempel handler andre etasje om historiske og nåværende Mercedes -lastebiler. Andre nivåer fokuserer på Mercedes-Benz legender; kjendisbiler; bærekraftsteknologi; og fremtidsvisjoner.

Racing er selskapets sjel og syvende etasje er det morsomste. Fra begynnelsen forsto Daimler viktigheten av Grand Prix og andre roadraces for deres innovasjon og å bygge merkevaren. Racing spilte en sentral rolle i å trekke Mercedes ut av vrakene fra andre verdenskrig. Som bilprodusent for den tyske hæren pulveriserte allierte bombefly Daimler og Stuttgart. Bilsport dukket opp som en stor etterkrigssport. Mercedes-Benz tilstedeværelse og seire akselererte salget fra hele verden.

Stuttgart er et utmerket stopp på en tysk reiserute med andre museer og noen flotte slott, som den spektakulære Schloss Hohenzollern. Midtpunktet er Mercedes-Benz-museet. Etter et besøk vil du gi mer respekt til Mercedesen som nettopp blåste dørene av på motorveien. Racing er i sitt DNA.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta