Noble M15 sportsbil

N

The Noble M15 – En nærmere titt på denne sportsbilen, inkludert ytelse, tekniske data, funksjoner, sammenligning av rivaler, historie, brukte priser

fra klassisk til moderne

BILEN

Noble M15 sportsvogn, introdusert i 2006 og priset til 74 950 pund, var rettet mot markedssektoren dominert av slike som Porsche Turbo, Audi R8 og Ferrari F430.

I denne forbindelse inkluderte nye funksjoner i bilen trekkraftkontroll, ABS, satellittnavigasjon, klimaanlegg og elektriske vinduer.

Selv om ytelsen fremdeles var i forkant, var det interessant å merke seg at denne to-seters, faste hodecoupeen skulle plasseres som en grand tourer, i stedet for en track day racer, slik tilfellet var med noen tidligere modeller i M-serien .

Den inneholdt en kompositt glassfiberkropp på et stålromramme -chassis, med et integrert rullebur for ekstra sikkerhet, som var betydelig stivere enn den som ble brukt i M12, noe som resulterte i mye forbedrede håndteringsegenskaper.

Det nye chassiset hadde blitt forsterket med ytterligere aluminiumspaneler, og først og fremst designet for å innlemme det nye motorformatet. Følgelig hadde den en egenvekt på bare 1250 kg.

Den var utstyrt med AP Racing 330 mm ventilerte og borede skiver rundt.

Det var bemerkelsesverdig at de svingende kurvene til de fremre vingene og den karakteristiske frontlyset i form av en bue, sammen med enorme luftinntak og en fastback bak.

Videre økte den enorme bakre diffusoren nedkraften for å sikre at bilen ble plantet fast på bakken i høy hastighet.

I motsetning til tidligere sportsbiler fra Noble, var motoren plassert i lengderetningen, noe som økte både kjøling og turboytelse betydelig.

Ved å flytte motoren og girkassen litt fremover, var vektfordelingen foran/bak nå 40/60%.

Den brukte 18 tommers felger foran og 19 tommer bak, og baksporet ble økt med 2,5 cm for å forbedre sving i høy hastighet.

Med rom både foran og bak, var det tilstrekkelig plass til bagasje.

Både interiøret og karbonfiberrammede seter var trimmet i skinn.

Den bakre spoileren som ble sett på tidligere modeller ble fjernet for å skildre en mer sivilisert aura i en bil designet for daglig bruk, snarere enn banen.

MOTOREN

Noble M15 ble drevet av en Ford Duratec 3 liters DOHC mid-V6-motor, med fire ventiler per sylinder, og utstyrt med to Garrett T25-turboladere pluss en intercooler.

Med et kompresjonsforhold på 8,5: 1 utviklet den 455 hk ved 6800 o/min (med rød linje på 7200) og dreiemoment på 455 fot/lbs ved 4800 o/min.

Som sådan ble den rangert som den mektigste sportsbilen som noensinne er produsert av Noble.

Utstyrt med en seks-trinns manuell girkasse fra Graziano, produserte den en toppfart på 185 mph og en tid på 0-60 mph på 3,4 sek.

Produksjonen ble avsluttet i 2011 da M15 ble etterfulgt av Noble M600. Tekniske data:

KONKURRANSE

Typisk konkurranse om Noble M15 inkluderte følgende biler: Porsche 996 Turbo S, Ferrari F430 og Audi R8. Edel ytelse:

Dette avsluttes Noble M15 Sports Car Review

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta