Pingpong eller bordtennis mot ungdom fedme og inaktivitet

P

Det kan høres ut som en skjev TV -bryting, men det er en alvorlig kamp vi må vinne. Forfatteren har noen viktige legitimasjon og personlige erfaringer å tilby om hvordan man kan vinne seier. Motstanderne våre er harde, stygge og godt forankret i landet vårt. Kan en liten pingpongball konkurrere mot disse monstrene? Kan et bordtennisbord konkurrere med et middagsbord? La oss se nærmere på konkurransen vår først.

I følge vitenskapstidsskriftet Lancet har vi en “fedmeepidemi i barndommen”. Utbredelsen av overvektige barn og ungdom har økt dramatisk de siste tiårene, noe som førte til en enestående forekomst av kroniske sykdommer som fedme, diabetes og hjertesykdom for barna våre. Etter hvert som barn blir tyngre over hele verden, blir det større risiko for å få koronar hjertesykdom (CHD) som voksne, sier New England Journal of Medicine. Bakmennene i dette angrepet på helsen vår er IKKE vanskelig å finne.

Skjermtid, inkludert å se på fjernsyn, surfe på internett og videospill, har vært assosiert med å fremme inaktivitet som er knyttet til denne raske økningen i fedme. Hvor mye skjermtid? Ifølge Henry Kaiser Foundation bruker barn i alderen 8-18 år omtrent 1,5 time på en datamaskin, over en time på videospill, 4,5 timer på TV og 7,5 timer på underholdningsmedier … PER DAG! Det er bare en av våre groteske motstandere.

Den gode nyheten er at “skjermtid” har gjort livet lettere på mange måter. Det dårlige er at “skjermtid” har frarøvet oss det meste av treningstiden vi tidligere brukte for å balansere matinntaket. At matinntaket har tatt en vending for det stygge også, ikke sant?

I over tre tiår har hurtigmat infiltrert alle kroker og kroker i det amerikanske samfunnet. Det begynte med en håndfull beskjedne pølse- og hamburgerstativer i Sør -California, men har nå spredt seg til hvert hjørne av nasjonen. Hurtigmat serveres nå på restauranter og gjennomkjøringer, stadioner, flyplasser, dyrehager, videregående skoler, barneskoler, universiteter, cruiseskip, tog og fly, på K-Marts, Wal-Marts, bensinstasjoner og til og med på sykehuskafeterier .

I 1970 brukte amerikanerne rundt 6 milliarder dollar på hurtigmat; i 2000 brukte de mer enn 110 milliarder dollar. Ikke engang spør om 2010! Amerikanerne bruker nå mer penger på hurtigmat enn på høyere utdanning, personlige datamaskiner, programvare eller nye biler. Vi bruker mer på hurtigmat enn på filmer, bøker, blader, aviser, videoer og innspilt musikk – KOMBINERT, sier forfatter Eric Schlosser.

Mesteparten av denne maten har store mengder fett og sukker med lite fiber, vitaminer eller mineraler. Vårt matmarkedsrom er nå dominert av prosessmat, som skjuler truende nivåer av høyfruktose mais sirup (HFCS). Ikke glem at brus og “rehydrering” -væsker også er bearbeidede matvarer. Robert Lustig, MD ved UCSF sier at HFCS -industrien utøver enorm politisk makt over våre lovgivere.

På den annen side er NOE skjermtid bra for oss. Hvis du spiser mat og vil vite hva sukkerindustrien driver med, kan du se “Sugar: The Bitter Truth” på YouTube. Gå nå inn i den mektige, men bittesmå, pingpongballen!

Før forfatteren ble en sportsmedisinsk konsulent, før han drev en tenniscoachingsvirksomhet, selv før han var tennisspiller … var han en bordtennisspiller. Bare en av millioner tar aktivt ly i kjelleren for snøen i Midtvesten. Før det var han et mål som var mindre egnet for skolemobben. For det barnet hjalp en liten pingpongball med å gi fysisk selvtillit, styre ham bort fra en stillesittende livsstil og gi en enorm GOL etter skoletid.

Det er viktig at første gang du henter en padle- eller bordtennisracket; du kan enkelt ha det gøy og føle deg dyktig uten coaching. Mot en venn eller et familiemedlem med lignende evne, kan du til og med raskt stige til den selvutnevnte tittelen “Menace”.

Sammenlignet med skjermtid er bordtennis/bordtennis enormt fordelaktig trening uansett hvor føyelig spillet er. Mange bord har til og med en avspillingsmodus (husker du Forrest Gump?), For trening med en spiller. Her er enda et viktig ord om våre heftige motstandere i denne kampen for helsen vår.

Noen forskere, som Dr. Alweena Zairi, som studerer årsakene til underprestasjoner hos barn, mener stillesittende praksis påvirker nevrologisk utvikling før skolen og barns akademiske potensial når de begynner på skolen. Lærere finner ut at de må håndtere et økende antall barn som lider av mange forhold som er født ut av en barndom med betinget inaktivitet.

Både bordtennis og tennis er svært populære internasjonale idretter med profesjonelle turer som krever enorm atletikk og engasjement. Tennis spilles nesten alltid ute. Bordtennis nesten alltid innendørs og krever mye mindre plass. Det er også mye billigere å lære og nyte enn tennis. Inngangsnivået er langt lettere. Enda bedre for familien, hver forelder kan se ut som en “proff” og ha det bra også.

Bordtennis eller bordtennis-Vær en trussel!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta