Reparasjon av billakkskader forårsaket av fuglebæsj på 5 minutter

R

Hver gang du tar bilen ut av garasjen, er den utsatt for potensielle fare for lakkskader. Noen av de vanligste problemene er sur nedbør, insekter, batterisyre og veistein. Det er en annen fare som er spesielt rotete og skadelig, og det er fuglebæsj.

Fuglebæsj er egentlig en syre. Den kan ha et pH-nivå mellom 3,5 og 4,5. Det betyr at det vil brenne sarte overflater med mindre det fjernes relativt raskt. På billakk, spesielt klarlakk, brenner fugleskitt overflaten og forårsaker et permanent etsemerke.

Det er slett ikke uvanlig at et stort fall forårsaker malingsskader som er 2 mil dype eller mer. For å forstå hva det betyr for bilens klarlakk, er godt laserskriverpapir omtrent 2 mil tykt. Enda viktigere er at en kvalitetsklarlakkfinish vanligvis er 4 til 6 mil. Det betyr at en kraftig fuglebombe ikke vil etterlate mye klarlakk i området som må repareres. Den gode nyheten er at malingsetsing fra harde vannflekker og fugleskitt er en enkel reparasjon du kan gjøre hjemme. De fleste reparasjoner som dette tar mindre enn 5 minutter.

Fiksing av skade på maling av fugler

Den eneste måten å reparere malingsskaden forårsaket av en fugl er å polere det berørte området med en finskåret gnidningsmasse. Den grunnleggende prosedyren er å bruke blandingen til å kutte bort skadene og polere overflaten på nytt slik at den ser ny ut igjen. Dette er akkurat det steget som fagfolk og fabrikken tar når de fjerner malingsfeil. Din eneste bekymring er overpolering. Pass på at du ikke overdriver og poler hele veien gjennom topplakken.

Den beste billakken å bruke er en som er formulert for å fjerne lakkriper eller gjenopprette oksidert maling. Produktet jeg anbefaler på det sterkeste er Meguiar’s Ultimate Compound. Den er tilgjengelig i de fleste bildelebutikker, og den fungerer utmerket for hånd eller med en elbilpolerer.

Hvis skaden dekker et område som er større enn omtrent 1 kvadrattomme, kan det hende at en poleringsmasse alene ikke gjør susen. For større skadeområder kan du gjøre reparasjonen raskere og enklere ved først å fjerne den skadede malingen med 2000 eller 3000 korn våtslipepapir, og deretter polere området på nytt med blandingen. Dette høres kanskje alvorlig ut, men det er det ikke. Det er en sikker prosedyre som brukes av lakkerings- og karosseriverksteder.

Forebygging av fugleskader

Selv om det er vanskelig å unngå å bli sprutet med fugleavfall, er det slett ikke vanskelig å forhindre skaden. Jo før du fjerner rotet, jo mindre sannsynlig er det at malingen din blir skadet. Omvendt, jo lenger rotet forblir på kjøretøyets lakk, jo mer skade vil det skape.

Hvis du bor i et område hvor du er tilbøyelig til å bli bajset på, anbefaler jeg på det sterkeste å ha en liten flaske med bilspray og en mikrofiberklut eller to i kjøretøyet. Det vil være nyttig for alle typer søl og nødopprydding. Meguiar’s Quik Detailer-produktet er veldig billig og lett å finne. Når du trenger å rydde opp i et fuglesøl, bare gi fugleskittet noen få skudd av sprayen, la det trekke et øyeblikk eller to, og tørk det deretter bort.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta