Sanger 201 – "Den beste symaskinen noensinne"

S

I løpet av “herlighetens” dager med Singer Symaskiner, produserte Singer modellen 201 fra 1930 -tallet til minst 1950 -tallet. Det var deres fineste (og høyeste pris) maskin. Tusenvis av disse maskinene ble produsert – og de fleste av dem syr fremdeles like fint og sterkt i dag som de gjorde da de først ble produsert.

Undersøk Singer 201, så finner du mer enn én referanse som sier at 201 er den fineste symaskinen Singer noensinne har laget. Selv om jeg ikke autoritativt kan si det samme (jeg har ikke prøvd alle maskinene Singer noen gang har laget!), Har jeg ikke funnet noe om 201 som ville få meg til å være uenig i den påstanden.

Jeg setter stor pris på fine mekaniske og elektroniske enheter. Jeg liker gamle Hammond -klokker og -organer, rørforsterkere og vintagegitarer, veteranbiler, gizmos og slike gadgets. For omtrent 10 år siden (i en anfall av midtlivskrise) kjøpte jeg en brukt Porsche 944. Når jeg setter meg ned ved Singer 201 og trykker på fotpedalen, får jeg en veldig lignende følelse som den jeg opplevde når jeg krysset motorveien i Porsche med en altfor rask hastighet-den jevne og komfortable følelsen av maskiner som fungerer perfekt.

Jeg sammenligner den med en Porsche – og jeg har sett andre sammenligne den med å kjøre en Ferrari! Det er virkelig amerikansk jern av høy kvalitet fra den tiden da det virkelig betydde noe!

Singer produserte minst fire forskjellige versjoner av 201:

201-1 – Treadle -versjon

201-2-Pottemotor og girdrevet

201-3-Ekstern motor og remdrevet

201-4-Håndsveiv (original fabrikk, ikke senere konvertering)

201 er en solid og tung maskin – ikke en bærbar i det hele tatt! Dette er ikke en slank og sexy sportsbil-det er en fullstørrelse, stilig og luksuriøs grand touring sedan! Den er bygget for å vare – men trenger vedlikehold for å yte sitt beste. Du må olje den regelmessig og også smøre girene innimellom. Du kan skru ut den sirkulære sølvplaten på baksiden av maskinen for å avsløre tannhjulene og smørepunktene. Bruk vanlig girfett fra Singer Symaskin (ikke olje!). Bruk bare symaskinolje på de anbefalte oljepunktene. Denne roterende krokmaskinen bruker en spole i klasse 66 (betyr veldig lite vibrasjon, god stingkvalitet og lett tilgjengelige spoler.)

Maskinen er lett å trå og enkel å bruke. Det faktum at noen av disse maskinene kjører 80 år gamle og fremdeles syr ut moderne maskiner, er et talende poeng – de vil sannsynligvis vare minst 80 år til! Vedlikehold dem godt, og de vil fortsette å sy – vel, lenger enn du eller jeg sannsynligvis vil!

En grunn til at maskinen er så enkel å bruke, er at den bare er en rettsøm. En enkelt søm … men en vakker og perfekt rettsøm! Du vil ikke finne deg selv å “kjempe” mot 201 som om du kan kjempe med plastmaskiner med lav ende – mindre tidskamp betyr mindre tid til å fikse og gjøre om problemer og mindre frustrasjon!

Selv om maskinen bare er rettsøm, laget Singer og andre leverandører en rekke vedlegg som tilbyr en verden av muligheter-broderi i fri form, knapphull, sikksakk, blindhemming-stort sett alt du vil ha fra en kvalitetssymaskin er lett oppnåelig.

Best av alt, prisene har en tendens til å være veldig lave (tilbud og etterspørsel – Singer laget zillioner av disse maskinene!). Du betaler ofte mye mindre enn du ville gjort for en plastimport som kan dø en fortjent død etter noen uker eller måneder med sporadisk sying – og du får en livslang sytjener.

Hvordan skal du se Singer 201? Tenk tilbake på Porsche/Ferrari -analogien – unntatt lavere pris til mindre enn $ 100! Denne maskinen purrer som den godt utformede maskinen den er. Det føles “kvalitet :, hvis du vet hva jeg mener. Denne maskinen vil definitivt være på” keeper “-listen din.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta