Slik sporer du fremgangen din i liv og arbeid

S

Når vi tar beslutningen om at vi ønsker å endre et aspekt av livene våre som ikke fungerer for oss, og vi begynner å bruke selvhjelpsteknikker for å gjøre dette, kan vi noen ganger føle at vi gjør små fremskritt eller ingen i det hele tatt. Det er nyttig å etablere metoder for hvordan vi kan spore fremgangen vår, slik at motivasjonen opprettholdes.

Følgende er noen av måtene du kan spore fremgangen din i liv og arbeid.

Ballsjekken

Til å begynne med, når du identifiserer problemet du ønsker å takle, spør deg selv hvor stort problemet er. Er det på størrelse med en:

1. Ping-pong ball: noe som er mer til sjenanse

2. En tennisball: noe som er irriterende, men som du vanligvis kan håndtere

3. En basketball: et større problem som blokkerer fremgangen din

4. En badeball: et betydelig problem som påvirker aspekter som din selvtillit og evne til å fungere

Disse størrelsene er fysiske representasjoner av “størrelsen” på problemet i tankene dine. Etter hvert som du gjør fremskritt avtar ofte omfanget av problemet i tankene dine, slik at problemet med “strandball” over tid reduseres til en pingpongball.

En tilpasning av dette er å bruke analogien til et fjell, en høyde, en pukkelbro og en føflekk.

Poengsummen av 10

Kanskje en av de enkleste måtene å spore fremgangen din på er å gi problemet en poengsum på 10 i begynnelsen. Etter hvert som du gjør fremgang sjekker du bare at poengsummen din øker. For eksempel, hvis du starter på 2 av 10 når det gjelder produktiviteten din, og dette øker til 5 av 10 etter for eksempel en måned, representerer det en 30% økning i produktiviteten. Dette kan være veldig kraftig når du føler at du ikke gjør så mye fremskritt, og viser at du kanskje er lenger på veien mot ditt ideal enn du var klar over.

Perspektivsjekken

Ofte når vi står overfor et problem vi ønsker å håndtere, kan vi føle at vi er under det. Dette skjer ofte når vi blir overveldet av en situasjon, for eksempel når vi har for mange oppgaver å håndtere på for kort tid.

Når vi sammenligner problemet med de situasjonene i livene våre når vi føler oss i kontroll, kan vi finne at vi føler at vi er på nivå med situasjonen. For eksempel hvis du føler deg på lik linje med kollegene dine på jobben, kan det hende du verken føler deg under dem eller over dem.

Men hvis du alltid har hatt et problem med sjefen din, som minner deg om din overbærende mor, kan du hele tiden føle deg litt under denne personen uten å skjønne hvorfor.

Når vi føler oss trygge i gitte situasjoner, kan vi føle at vi er over det vi står overfor.

Derfor er en måte å sjekke fremgangen din med et problem på å se om du psykologisk sett er under det, på nivå med det eller over det.

Disse psykologiske fremdriftskontrollene er alle kraftige måter å måle om du går fremover eller ikke, og kan derfor holde deg motivert på de tidspunktene du har lyst til å gi opp.

For flere selvhjelpstips om hvordan du kan spore fremgangen din, gå til: http://www.stimulus.uk.com og avtal din gratis konsultasjon med livscoaching.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta