Sun Tzu Art of War – Administrere en stor styrke som en liten styrke

S

Sun Tzu sa: Å styre en stor styrke kan ligne på å styre en liten styrke. Det er et spørsmål om organisering og struktur. Å dirigere og kontrollere en stor kraft kan ligne på å dirigere og kontrollere en liten kraft. Det er et spørsmål om kommunikasjoner og formasjoner.

Kapittel fem, Sun Tzu Art of War

I disse linjene snakker Sun Tzu om hvordan man bruker en stor kraft som en liten kraft. Følgende faktor bestemmer det, og de er:

1) Organisasjonsstruktur

2) Kommunikasjon

3) Dannelse

Nå vet vi alle at en stor styrke har numerisk styrke, og når de beveger seg i grupper, er de i stand til å overvinne mange utfordringer, men en fatal egenskap ved en stor styrke etter min mening er smidighet. Den kan ikke bevege seg raskt fordi kommando fra ett punkt vil ta lang tid å reise til de viktige og kritiske stedene i styrken. Dette gjør en stor styrke mindre kvikk enn en liten styrke, og vi vet alle at hastighet er avgjørende både i krig og forretninger. Så hvordan bruker vi kunnskapen ovenfor til virksomheten, la oss ta en titt.

Forretningsapplikasjon

Organisasjonsstruktur

Hvordan er din bedrift strukturert? Hvor mange avdelinger er det? Hvor mange personer er det i hver avdeling? Hvem leder hver avdeling? Hvor mange nivåer er det mellom instituttleder til laveste nivå? Hvilken informasjon flyter til hvilken avdeling? Hvor mange nivåer i hierarkiet må kritisk informasjon flyte gjennom før den kan gjennomføres? Dette er noen av spørsmålene du bør se nærmere på når du vurderer organisasjonsstrukturen din.

Du må også ta stilling til om det er behov for å sette opp nye avdelinger for en bestemt funksjon. Dette er fordi med hvert nytt tillegg til organisasjonen din, risikerer du forvirring, hvis pliktomfanget ikke er klart definert.

Kommunikasjon

Det neste viktige aspektet er kommunikasjon. Som nevnt i min andre artikkel, må du ha informasjonsflyt til relevante avdelinger og kritisk personell. Men det er én spesiell måte hvor det kan hindre informasjonsflyt, og det er menneskelige feil. For eksempel e-post til feil adresser, glemt å ringe, og gått glipp av enkelte vedlagte dokumenter når e-posten sendes ut. Å feile er menneskelig, slike ting er uunngåelige. En sjekkliste vil da være nyttig her.

En ting å merke seg her er at organisasjonen din kanskje må dyrke en struktur slik at ansatte som tar riktige initiativer blir belønnet. Ellers, hvem ville ønske å ta en hvis du ikke belønner dem for riktig handling utført, men straffer dem når de tok feil handling.

Formasjon

Nå i de dager, da Sun Tzu skrev boken, ville formasjoner referere til hvordan kavaleriet, infanteriet og vognene er arrangert og plassert på slagmarken. Du vil da spørre, hva er “dannelse” i næringslivet? Det vil bety hva personene eller avdelingene involverer i et bestemt prosjekt. Er personene med komplementære og relevante ferdigheter i dette teamet? Kan en sunn mengde konflikter genereres slik at en god strategi kan utarbeides? Det hele koker ned til hvordan du deler de ansatte, som et puslespill brikker og kommer opp med det beste bildet du noen gang har sett.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta