Sun Tzu Art of War – Bruk av direkte og indirekte krefter for å oppnå konkurransefordel

S

I kamp, ​​bruk de direkte styrkene for å matche fienden, og bruk de indirekte styrkene for å vinne fienden. Dermed kan personen som er dyktig til å bruke indirekte krefter, bruke det på så uendelige måter som de stadig skiftende kreftene og elementene i naturen og den ustanselige vannstrømmen i elver og bekker. Kapittel fem, Sun Tzu Art of War

I den første setningen nevnte Sun Tzu å bruke direkte makt for å matche fienden og bruke indirekte makt for å vinne fienden. Og i de neste setningene nevnte han at kombinasjonene av disse to typene krefter er uendelige og deres interaksjoner og kan gi fantastiske resultater. Så hvordan bruker vi denne visdommen i virksomheten?

FORRETNINGSSØKNAD

Direkte krefter i krig vil være analogt med kvaliteten (eller prisen) på tjenestene eller produktene dine i virksomheten. De indirekte kreftene i krig vil være analoge med immaterielle ting som merkevarebygging (følelsene du vil at forbrukeren din skal assosieres med når de bruker produktet eller tjenestene dine.) eller servicenivå i virksomheten. Nå kan kvalitet og pris lett etterlignes, men det er de immaterielle tingene som er vanskelige å replikere, det gir vanligvis en bedrift et bærekraftig konkurransefortrinn i forhold til sine rivaler og tillater lett differensiering mellom produkter og tjenester, og er derfor grunnen til at jeg kalte det de indirekte kreftene .

Hvis du for eksempel vil ha et godt måltid med romantisk atmosfære, ville du gå til Burger King eller McDonalds? Hvis du vil ha billig mat, vil du gå til en førsteklasses restaurant med dedikerte servitører? Hva gjør at du foretrekker en bestemt restaurant fremfor andre når det de serverer deg i utgangspunktet er biff?

La oss videreføre restauranteksemplet. Tenk deg det to restauranter, de serverer gode mørbradbiff, biff fra Kobe, ekstremt god saus og samme pris. Men den ene er skitten og den andre er ekstremt ren, nesten så mye støvfri. Hvilken restaurant ville du gått til? Merk her er at det ikke koster mye å ha et rent toalett i restauranten din, men tenk på den enorme tiltrekningen du ville ha på hygienebevisste kunder? Så dette er en måte å bruke indirekte krefter på for å vinne over dine rivaler i virksomheten.

Med det i tankene kan du se at det er uendelige områder for å bruke direkte og indirekte krefter i virksomheten din. Bruk direkte krefter til å gjenskape det rivalene dine har og bruk indirekte krefter for å skille deg fra rivalene dine.

Ved å ha ulike kombinasjoner av å bruke direkte og indirekte krefter, kan du ha uendelige strategier for virksomheten din.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta