Sun Tzu Art of War – Fem fatale kjennetegn ved en general

S

Dermed er det fem farer som vil plage enhver general. Hvis han er hensynsløs, kan han bli drept. Hvis han er feig og desperat etter å leve, kan han bli tatt til fange. Hvis han lett blir sint, kan han bli provosert. Hvis han er følsom for ære, kan han bli fornærmet. Hvis han er altfor medfølende med folk, kan han bli forstyrret og trakassert. Disse fem egenskapene er de største fallgruvene og feilene til en general og årsaken til katastrofer i enhver militær operasjon. Ødeleggelsen av en hær og dødsfallene til generaler er forårsaket av disse fem farene, derfor bør de undersøkes grundig. – Sun Tzu Art of War, kapittel åtte

De fem egenskaper nevnt i avsnittet ovenfor er:

  • Hensynsløshet
  • Feigt
  • Blir lett sint
  • Følsom for ære
  • Altfor medfølende

Og Sun Tzu nevnte kort konsekvensene av slike egenskaper hvis de finnes i generalene.

FORRETNINGSSØKNAD

Så i næringslivet, hva er disse fem egenskapene som er analoge med det Sun Tzu nevnte?

  • Hensynsløshet vil fortsatt være hensynsløshet
  • Feig ville være ubesluttsom og risikovillig
  • Lett sint ville fortsatt lett bli sint
  • Følsom for ære ville være egoistisk
  • Altfor medfølende ville fortsatt være det samme

UNDERVISNING

Som jeg har nevnt akkurat nå, fokuserte mange på gunstige faktorer uten hensyn til de ugunstige faktorene, og dermed blir de hensynsløse og hopper inn i en beslutning for tidlig. Slike raske avgjørelser resulterer ofte i fatale feil som kan få et selskap til å pådra seg store kostnader. Når du for eksempel ser at de fleste av kundene dine har flyttet fabrikkene sine til Kina, begynte du også å flytte fabrikkene til å være i nærheten av dem, uten å ta hensyn til infrastrukturen, arbeidskraften, regelverket og så videre før du bestemmer deg for å sette opp fabrikken din. En fabrikk med utstyr og land koster mye for en bedrift. Dessuten er slike eiendeler ikke lett å likvidere. En slik hensynsløs beslutning vil gi et stort slag for selskapets finansielle styrke, og kan gjøre det insolvent.

FEIGT

Som nevnt vil dette være analogt med å være ubesluttsom eller for risikovillig. Ofte har disse menneskene det vi kaller analyselammelse. De analyserer for mye inn i data og informasjon så mye at de ikke er i stand til å ta beslutninger raskt. Hvis en leder bruker for mye tid på å ta en avgjørelse, vil han bli redusert til passivitet og til slutt ikke være i stand til å utnytte mulighetene eller begrense skader ved konkurrenters trekk. Igjen, skader hvis ikke begrenset ville igjen være dødelige for selskapet.

LETT VIRKELIG

Har du noen gang prøvd å planlegge i en sint tilstand? Klarte du å se mange smutthull i planen din etter at du kom tilbake og gjennomgikk den i en rolig tilstand? Sinne vil blokkere mye informasjon fra hjernen vår, og vi klarer heller ikke å tenke ordentlig. Så hvis en blir lett sint, er han ofte ikke i stand til å tenke og planlegge grundig og vil gå glipp av mange detaljer. Og vi har sett i kapittel 1 av Sun Tzu Art of War, hvor mye vekt Sun Zi legger på en detaljert vurdering og planlegging, en slik general ville være en fare for sine egne tropper.

EGOISTISK

Å ha en viss grad av selvtillit er bra siden det øker selvtilliten, og med selvtillit klarer folk å utføre oppgavene sine. Men for en som er egoistisk, tenker at han er den største og selskapet ville vært dødt uten ham. En slik person er blind for fordelene for selskapet ved et bestemt prosjekt og vil alltid være på utkikk etter sine egne fordeler. Han vil sannsynligvis være veldig beskyttende overfor andres kommentarer til ham og vil neppe endre seg og lære av leksjonene. En slik person kan lett bli sint og også være hensynsløs i sine beslutninger. Konsekvensene ville være de samme som for en lett sint person og en hensynsløs person.

OVERLYDIG MEDFØLENDE

Som jeg har nevnt før, hvis en leder er for medfølende med sine ansatte, ville det svekket kampånden deres, og det gir personalet ideen om at de har kontroll. Lederen ville ikke være i stand til å få teammedlemmene til å utføre instruksjonene han ga ned, noe som resulterte i en sammenbrudd av avdelingen. Hvis en avdeling ikke lenger er funksjonell, i likhet med et sammenbrudd i et organ i en kropp, kan ikke hele selskapet fungere ordentlig. Å ha en altfor medfølende leder i organisasjonen er ensbetydende med å ha en kreftsvulst i selskapet. Før eller siden vil svulsten forårsake død på hele selskapet. Som nevnt før, må det være disiplin. Vanligvis er en leder som er altfor medfølende ikke i stand til å innpode disiplin i teamene sine, ikke fordi han ikke satte et eksempel, men det er fordi lederen ikke ville straffe dem selv om de oppfører seg dårlig.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta