Sun Tzu Art of War – Fem stadier av evaluering av suksess med strategier

S

Nå i krigføring må evalueringer gjøres som følger: Først, estimere vanskelighetsgraden; for det andre, vurdere omfanget av operasjonen; tredje, beregning av egne styrker; for det fjerde, sammenligning av krefter; og for det femte, etablerer sjansene for seier. Ut fra terrengets egenskaper estimeres vanskelighetsgraden. Ut fra vanskelighetsgraden vurderes driftsomfanget. Med utgangspunkt i driftsomfanget foretas beregning av egne styrker. Basert på beregning av egne styrker, blir sammenligninger evaluert mot fiendens. Basert på evalueringene kan sjansene for seier da fastslås. – Kapittel fire, Sun Tzu Art of War

I følge Sun Zi er det fem stadier du må se nærmere på for å vurdere sjansene dine for seier, og de estimerer først vanskelighetsgraden; for det andre å vurdere omfanget av operasjonen; for det tredje, beregning av egne styrker; for det fjerde, sammenligning av krefter; og for det femte, etablerer sjansene for seier.

FORRETNINGSSØKNAD

La oss ta en titt på hvordan du bruker disse fem stadiene til evaluering av forretningsstrategi.

Vanskelighetsgrad

Den første fasen er vanskelighetsgrad, som utdypet av Sun Tzu, du må se på terrenget for å bestemme. Terreng i krigføring vil referere til kulturen med målrettet forbrukermarked, politiske og økonomiske krefter, lover vedtatt for økonomi og industri. Oppsummert betyr det egenskapen til det målrettede markedet. Og fra dette kan du gå videre til neste trinn i evalueringen som er å vurdere omfanget av operasjonen.

Driftsomfang

Omfang av drift i næringslivet vil bety, hvis du er i detaljhandel, hvor mange butikker, hvilket sted, forsynings- og transportnett og så videre. Hvis du er i produksjon vil det være antall fabrikker, hvor fabrikkene skal være, distribusjonsnettverk og så videre. Og fra alle disse faktorene kan du så se på det tredje området og det er beregning av egne krefter.

Beregning av egne styrker

Beregning av egne styrker vil handle om menneskelige ressurser. Har du rett person for hver jobb? Har du egnede personer til å gjennomføre markedsføringskampanjen din, etablere forsyningskjeden og logistikknettverket? Har du “riktig” frontlinjepersonell? Det er en vurdering av antallet og kvaliteten på dine menneskelige ressurser som avgjør om du er i stand til å håndtere omfanget av operasjonen og i sin tur betjene det målrettede markedet.

Sammenligning av styrker

Neste er det fjerde området som er sammenligningen av ens tropper med fiendens. Dette fjerde området vil bli vurdert hvis du går inn i et marked som har minst én etablert rival som opererer i det. Ofte er det når du skal inn i et oversjøisk marked. Dette så må du foreta en sammenligning av hvem sin stab er kompetent, hvilke er deres styrke- og svakhetsområder og hva som er ditt også. Tillater din styrke deg å fange en god del av det utenlandske markedet for å gjøre virksomheten din levedyktig?

Etter at alt dette er gjort, først da kan du bestemme og beregne dine odds for seier. Når du har beregnet oddsen for seier, kan du bestemme om du vil gjennomføre strategien din eller ikke.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta