Topp tips for å forbedre forsikringsbyråets e-postlevering

T

Bedrifter av alle typer kan dra nytte av et veldrevet e-postmarkedsføringsinitiativ. I dag må de imidlertid ta ekstra forholdsregler for å sikre at de opprettholder et avsenderomdømme av høy kvalitet for å optimere leveringen og forbedre konverteringene. Se gjennom disse beste tipsene og sørg for at organisasjonen din følger dem alle:

Ping test e-poster

Ping-test alltid e-postene dine før den første kampanjen, spesielt hvis det er en eldre liste, en messeliste eller en prospektliste. Og når først ping-testet, aldri bruk mislykkede ping-testede e-poster.

Ikke lenger kl

Overvåk dine autosvar og fjern ikke lenger på og pensjonert umiddelbart etter hver kampanje. Disse e-postsvarene må vurderes nøye, da autosvaret kan komme for en kilde som er forskjellig fra den faktiske e-posten som bør fjernes.

Konsistens og frekvens

Konsistensen og frekvensen til e-postkampanjene dine er viktig for å opprettholde et positivt avsenderomdømme. Internett-leverandører forsøker å opprette og evaluere e-postmarkedsføringshistorikken for domenet ditt. Jo mer konsekvent du er, og jo mer fornuftig du er med frekvensen din, jo mer sannsynlig er det at du skaper et solid rykte som avsender. Det forutsetter at du følger de andre tipsene som er oppført her.

Unngå/reduser klager

Mange klager vil gi mange problemer for avsenderens omdømme og domene. Den beste måten å unngå klager på er å begrense kampanjefrekvensen (hver annen uke for de fleste generelle kampanjer er en god tommelfingerregel), respektere bortvalg umiddelbart, fokusere på kvalitetsinnhold og -materiale og begrense “salgs”-oppslag.

Unngå spamfeller (Honeypots)

Spamfeller, noen ganger referert til som honeypots, er e-postadresser spesielt opprettet for å fange opp e-post fra markedsførere som ikke følger e-postens beste praksis. Fellene retter seg mot markedsførere som skraper ut e-postadresser fra nettet eller bare sprenger e-poster ved å bruke lister av dårlig kvalitet. Tilstrekkelig “fangst” av spamfeller kan resultere i lav leveringsevne eller til og med svartelisting av domene.

Bruk relevant, pedagogisk innhold

“Kjøp tingene mine og spar penger nå”! Hvis innholdet ditt er salgbart, søppelpost og irrelevant, vil avsenderens omdømme bli negativt påvirket, og det vil skje raskt. Prøv å gjøre innholdet ditt relevant og lærerikt. Endre regelverk, industriinnovasjon, viktige nyheter om dagen og pedagogiske webinarer vil bli bedre mottatt enn en invitasjon til å kjøpe produktene eller tjenestene dine.

E-postmarkedsføring er både en kunst og en vitenskap, og øker i kompleksitet og leveringsnyanse. Det kan være en stor blygenerator når den brukes riktig, eller en sløsing med tid og penger når den brukes med en e-post “blast” mentalitet. Markedsførere fra forsikringsbyråer som mangler tid eller ressurser til å gjennomføre denne typen initiativ, kan sette ut kampanjene sine til et dyktig markedsføringsfirma for forsikringsbyråer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta